БОЗБАШ, -а, ч. Популярний закавказький суп, що готується на баранині.
Так можна казати?
Суп на баранині
Модератори: Танка, vitaly1, Листопад
Суп на баранині
На мою думку, ні. Найчастіше основу рідких страв описують конструкцією з прийменником з та іменником в орудному відмінку:
[quote]Покуштуйте лиш, який смачний борщ з курятиною, Павле Антоновичу! (Іван Нечуй-Левицький);
Хазяйки мотнулися лагодити усе на завтра; горшки постановили по печах: ув однім борщ з яловичиною, у другім капуста з свининою, іще юшка з локшиною та з молодою бараниною, печений гусак годований з підлевою та на закуску молошна каша (Григорій Квітка-Основ'яненко);
А тепер гайда до борщу з бараниною і ковбасою... (Михайло Старицький);
На другий день усе військо їло борщ з яловичиною та ще й заїдало печеним маханом, бо очаківський паша дуже зрадів, почувши, що запорожці вже не вороги туркам, і подарував на військо десять телиць та сотню валахів (Адріан Кащенко);
У пузатих горщиках варився борщ з гусятиною (Олесь Донченко).[/quote]
Суп на баранині
Виходить, у Словнику варто відкоригувати тлумачення.
Суп на баранині
Російська відкіпедія каже, що БОЗБАШ - це не суп з баранини, чи суп з бараниною, а суп, основою якого є бульйон з баранини (тобто приготований на бульйоні, бо баранину з цього бульйону подають потім окремо). Може в такому сенсі тлумачення словника не таке вже і погане?