![]() |
Привіт, гостю ( Вхід | Реєстрація )
![]() ![]() |
![]() |
Танка |
![]()
Повідомлення
|
![]() Моволюб ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Повідомлень: 1 889 Реєстрація: 4.3.2009 З: м.Луганськ Користувач №: 3 123 Подякували: 5559 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
У цьому коротенькому нашвидкоруч складеному оповіданні знайдіть пари слів, які є омографами, омонімами, омоформами.
Жила-була собі сім'я: хлопчик Пізнайко з мамою, татом, бабусею і дідусем. Так його називали за те, що він увесь час, поки не спав, питав про все у всіх: – Чому лист на дереві від вітру коливається? – Нащо косарю коса? – Чому Поліна навчається в аудиторії і чим їй клас не підходить? – А для чого дереву кора? Увечері вся родина збирається у вітальні за столом, і всі дивляться останні новини про якихось голів якихось там незрозумілих адміністрацій, про курси якісь, ще й Рада йому весь час у вухах дзвенить... Сумно стає хлопчикові. Йде він до своєї кімнати бере своє іграшкову гітару і гра... Одного разу, як бабуся складала поліна, Пізнайко спитав її: – Скажи, бабуню, будь ласка, а правда, що з такого маленького сім'я може вирости таке велике дерево? - Правда, онуча моє миле. Далі він біжить до сестрички: - А скажи-но, мила сеструню, чи зможе ласка упіймати зайця? А сестричка зайнята своїми справами: розклала своє приладдя - туш, лінійку, циркуль - і готується щось креслити. Вона вчиться на інженера. Дивиться братику в очі і каже: - Не заважай мені, у мене сесія, розумієш? А як заважатимеш, я тобі шию намилю... Пізнайко знає, чого вона сердиться: одержала електронного листа від товариша, і той лист загубився... Чи то видалив хто? А ось до неї завітала подруга-модистка та й каже: - Я не розумію, що ти там малюєш. Я шию, от і вся справа. І не перестаю мріяти про те, як стану модельєром. Треба на курси записатись. Хочу пошити сукню з індійського шовку. І в яких магазинах та кора є? - Скільки голів забив твій улюблений нападник? - питає у тата. - Три, - відповідає тато. - Та то хіба голи? От у минулому році то була гра..., - то вже дідусь додає. А як час сідати до столу, мама неодмінно скаже: - Синочку мій, тобі мила дати чи сам з полиці дістанеш? Три гарненько, щоб рученята чисті були. Зате дідусь ніколи не сторониться хлопчика: і казочку розкаже, і іграшку полагодить. Ось вчора розказував про солдатську долю, про важкі солдатські чоботи, розвідку і туш на честь перемоги. Пояснив, що таке онуча, і як з нею поратися. Подобається хлопчикові слухати дідуся, одне прихвалює: - Ти у мене, дідусю, вищий клас! |
******** |
![]()
Повідомлення
|
Персона нон-ґрата ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 916 Реєстрація: 11.6.2009 Користувач №: 3 319 Подякували: 452 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
Ласка (будь ласка) – ласка (тварина)
Шию (дієслово) – шию (іменник) Мила (дієслово) – мила (прикметник) – мила (іменник) Онуча – онуча Сім’я – сім’я Кора – кора Голів (від гол) – голів (адміністрацій) Додано. Гра (грає) – гра (іменник) Три (дієслово) – три (числівник) Туш (фарби) – туш (музична п’єса) Клас (група учнів) – клас (міра якості) |
Танка |
![]()
Повідомлення
|
![]() Моволюб ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Повідомлень: 1 889 Реєстрація: 4.3.2009 З: м.Луганськ Користувач №: 3 123 Подякували: 5559 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
Продовжуємо думати...
|
Дмитро |
![]()
Повідомлення
|
![]() Мандрівець країною слів ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Повідомлень: 1 402 Реєстрація: 18.8.2009 Користувач №: 3 402 Подякували: 5461 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
Курси – курси;
поліна – Поліна; лист – лист. -------------------- Неук має велику перевагу перед освіченою людиною: він завжди задоволений собою (Наполеон).
|
Завада |
![]()
Повідомлення
|
![]() Коректор пильний ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 247 Реєстрація: 25.11.2009 З: Київ Користувач №: 3 696 Подякували: 914 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
Дивно, що слова РАДА та ДОЛЮ залишилися самотніми.
![]() |
Танка |
![]()
Повідомлення
|
|
![]() ![]() |
Текстова версія | Зараз: 13.12.2019, 23:50 |