![]() |
Привіт, гостю ( Вхід | Реєстрація )
![]() ![]() |
![]() |
mousa |
![]()
Повідомлення
|
![]() Студент досвідчений ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 87 Реєстрація: 28.11.2006 З: Київ, Україна Користувач №: 35 Подякували: 0 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
Перекладний словник фразеологізмів подає "на руку ковіньку". А що воно таке оте "ковіньку"?
![]() |
guada |
![]()
Повідомлення
|
Новоприбулий ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 4 Реєстрація: 27.3.2007 Користувач №: 263 Подякували: 0 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
ковінька- ціпок. паличка-підпора старій або хворій людині. не милиця!
|
Натуся |
![]()
Повідомлення
|
Студент досвідчений ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 77 Реєстрація: 6.11.2008 Користувач №: 2 890 Подякували: 8 Репутація: ![]() ![]() ![]() |
|
Мавка |
![]()
Повідомлення
|
Гість ![]() |
Перекладний словник фразеологізмів подає "на руку ковіньку". А що воно таке оте "ковіньку"? ![]() На руку ковінька - тільки того й чекав. Дещо є в словниках. Побутує ще вислів матері (бісові) його ковінька. Уживається для вираження незадоволення, обурення, досади тощо з приводу чого-небудь. Цитата А матері їх ковінька! А що мені до того? (І. Нечуй-Левицький) Орчики роблю матері його ковінька! Я, Никодим Динька, роблю орчики (М. Зарудний). А ще - для вираження захоплення з якого-небудь приводу. Цитата От я й був парубком повного калібру, бісові його ковінька. Ге, та що там згадувати! (З. Мороз). Подякували:
|
![]() ![]() |
Текстова версія | Зараз: 8.12.2019, 14:58 |